Szkoła podstawowa od 20.09-24-09.2021

Data Obiad
20.07.2021
poniedziałek
Zupa krupnik(300ml) Danie Chińskie z ryżem(600g),  jabłko,  kompot (250ml)
alergeny mąka pszenna, mleko
21.07.2021 Wtorek   Zupa barszcz biały  z makaronem(300ml), Kotlet mielony(90g), ziemniaki(150g),
mizeria (150g), kompot(250ml)    
alergeny mąka pszenna
  22.07.2021
środa
Zupa jarzynowa ( 300ml) Pyzy z mięsem zapiekane z serem (400g), kompot(250ml)    
alergeny Jajka, mąka pszenna Mleko, mąka pszenna
23.07.2021 czwartek Zupa barszcz czerwony z ziemniakami(300ml), kopytka z serem(400g) surówka z marchewki i jabłka(150g),kompot(200ml)
alergeny mąka pszenna
24.07.2021 piątek Zupa Żurek z kiełbaską(300ml) filet rybny w złocistej panierce(100g),pieczone ziemniaki w ziołach(150g) , surówka z kapusty białej(150g) kompot(200ml).
alergeny Mleko, jajka

Wykaz alergenów oraz składniki potraw występujących w menu dostępny w sekretariacie placówki. Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: pieprz, sól o niskiej zawartości sodu, ziele angielskie, papryka, liść laurowy, majeranek, bazylia, oregano, zioła prowansalskie, papryka słodka, przyprawy do ryb, cynamon, cukier wanilinowy.

CATERING ZASTRZEGA SOBIE ZMIANY W JADŁOSPISIE.

 Sylwia Nowakowska    

Konsultant ds. dietetyki