Jadłospis 12.10.2020- 16.10.2020r.

Data Obiad
12.10.2020
poniedziałek
Zupa jarzynowa(300ml), spaghetti bologneze (300g),marchewka do chrupania (100g) kompot(250ml)
                     13.10.2020 Wtorek Zupa krupnik (300ml) filet z warzywami zapiekany z serem(80g), ziemniaki(150g), kompot(200ml)
  14.10.2020
środa
Zupa barszcz biały z ziemniakami(300ml), pałeczka z kurczaka(80g ) ryż (150g) surówka z marchewki 150g), kompot owocowy(200ml)
15.10.2020 czwartek Zupa ogórkowa (300), naleśniki z serem(300g), jabłko, kompot(200ml)
16.10.2020 piątek Zupa kalafiorowa krem z groszkiem ptysiowym(300ml) paluszki rybne(80g) ziemniaki puree(100g), surówka(150g), kompot(200ml).

Wykaz alergenów oraz składniki potraw występujących w menu dostępny w sekretariacie placówki.

Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy:

pieprz, sól o niskiej zawartości sodu, ziele angielskie, papryka, liść laurowy, majeranek, bazylia, oregano, zioła prowansalskie, papryka słodka, przyprawy do ryb, cynamon, cukier wanilinowy.

CATERING ZASTRZEGA SOBIE ZMIANY W JADLOSPISIE.