Jadłospis 02.11.2020- 06.11.2020r.

Data Obiad
02.11.2020
poniedziałek
Zupa pomidorowa z makaronem(300ml), filecik z warzywami zapiekany z serem(80g), ziemniaki(150g) kompot(250ml)
alergeny Gluten, jajka
03.11.2020 Wtorek Zupa grochówka(300ml), gulasz z warzywami(80g), kasza(150g), ogórek kiszony(100g) kompot (200ml)
alergeny Mleko, gluten
  04.11.2020
środa
Zupa kalafiorowa z ziemniakami (300ml), pyzy z sosem mięsnym(200g), jabłko, kompot owocowy(200ml).
alergeny Mleko, gluten, jajka.
05.11.2020 czwartek Zupa rosół z makaronem (300ml), pulpeciki z szynki w sosie koperkowym(80g),ziemniaki(150g), marchewka z groszkiem(100g) kompot (200ml).
alergeny Jajka, gluten, mleko
06.11.2020 piątek Zupa żurek(300ml) filet rybny (80g) ziemniaki puree(100g), surówka z kapusty pekińskiej (150g), kompot(200ml).
alergeny Gluten, jajko

Wykaz alergenów oraz składniki potraw występujących w menu dostępny w sekretariacie placówki.

Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy:

pieprz, sól o niskiej zawartości sodu, ziele angielskie, papryka, liść laurowy, majeranek, bazylia, oregano, zioła prowansalskie, papryka słodka, przyprawy do ryb, cynamon, cukier wanilinowy.

CATERING ZASTRZEGA SOBIE ZMIANY W JADLOSPISIE.