SPÓŁDZIELNIA SOCJALNA „KAZIMIERZANKA” JADŁOSPIS

27.11.2023 – 01.12.2023

  DZIEŃ     OBIAD   SKŁADNIKI
    PONIEDZIAŁEK     -gzik -ziemniaki -herbata wieloowocowa     ser biały (śmietanka* , kultury bakterii fermentacji mlekowej) , śmietana*12% (śmietanka* pasteryzowana ,żywe kultury bakterii mlekowych) ,rzodkiewka , szczypior , sól ,pieprz , ziemniaki  
    WTOREK     -schab panierowany -ziemniaki -surówka z warzyw mieszanych -kompot z owoców mieszanych     -schab, jajko*, bułka tarta(mąka pszenna*,sól, woda ,drożdże) ,przyprawa NATALIA(Sól himalajska , cukier , pasternak , marchew , pietruszka nać , cebula , por, kurkuma) , olej rzepakowy marchew ,kapusta ,cebula, pietruszka, seler*, por ,  – zawartość cukru nie więcej niż 10g/250ml  
                ŚRODA     -filet z warzywami w chińskim sosie -ryż -woda z miodem i cytryną     – filet z kurczaka ,warzywa, marchew, por, pietruszka, cebula, seler*, sól, pieprz, mąka ziemniaczana, sos sojowy , olej rzepakowy – zawartość cukru nie więcej niż 10g/250ml  
    CZWARTEK     -filet w płatkach kukurydzianych -ziemniaki -surówka z białej kapusty -kompot z jabłek     filet drobiowy , jajko*, płatki kukurydziane (grys , kukurydziany ,cukier , sól , syrop cukru inwertowanego , regulator kwasowości  , melasa , substancje wzmacniające , witaminy ( B3 , B5 ,B2 ,B6 ,B9 ) olej rzepakowy -biała kapusta, pietruszka, seler*, marchew, por, sól, pieprz -zawartość cukru nie więcej niż 10g/250ml  
    PIĄTEK     – ryba z pieca -kasza -marchewka z groszkiem -woda     -filet z miruny  , sól , pieprz , ,przyprawa NATALIA(Sól himalajska , cukier , pasternak , marchew , pietruszka nać , cebula , por, kurkuma), mąka pszenna* marchewka , groszek ,cebula ,olej rzepakowy ,mąka pszenna* ,  

*PRODUKTY OZNACZONE GWIAZDKĄ ZAWIERAJĄ ALERGENY!!!   POTRAWY MOGĄ ZAWIERAĆ ORZECHY I SKORUPIAKI