SPÓŁDZIELNIA SOCJALNA „KAZIMIERZANKA” JADŁOSPIS
15.04.2024 – 19.04.2024
DZIEŃ | OBIAD | SKŁADNIKI |
PONIEDZIAŁEK | -gzik -ziemniaki -woda z miodem i cytryną | – ser biały (śmietanka* , kultury bakterii fermentacji mlekowej) , śmietana*12% (śmietanka* pasteryzowana ,żywe kultury bakterii mlekowych) ,rzodkiewka , szczypior , sól ,pieprz , ziemniaki -zawartość cukru nie więcej niż 10g/250ml |
WTOREK | -spagetti -sok owocowy | – łopatka mielona , przyprawa NATALIA(Sól himalajska , cukier , pasternak , marchew , pietruszka nać , cebula , por, kurkuma), pomidory , koncentrat pomidorowy Kotlin 30%( pomidory, woda, cukier, ocet, skrobia, sól, aromat naturalny) ,pieprz, sól, oregano – zawartość cukru nie więcej niż 10g/250ml |
ŚRODA | -pierogi ruskie -kompot z owoców mieszanych | – mąka pszenna* , jaja* , woda ,ser biały(Śmietanka* , kultury bakterii fermentacji mlekowej) ,ziemniaki , cebula , olej rzepakowy -woda , owoce , cukier ( zawartość cukru nie więcej niż 10g/250ml) |
CZWARTEK | -udko pieczone -ryż -surówka z marchewki -herbata wieloowocowa | –udko z kurczaka , sól , pieprz , papryka czerwona , przyprawa , NATALIA(sól himalajska, pasternak, marchew, pietruszka, cebula, por, kurkuma) , olej rzepakowy – marchew ,jabłko, sok z cytryny ,cukier – owoc aronii, kwiat hibiskusa 15%, owoc czarnej porzeczki 10%, regulator kwasowości-kwas cytrynowy, owoc maliny 4% ,aromaty, owoc dzikiej róży 2%, owoc jeżyny 2% |
PIĄTEK | -kotlet rybny -ziemniaki -surówka z ogórka kiszonego -woda | –filet z miruny ,jajko* , sól , pieprz , ,przyprawa NATALIA(Sól himalajska , cukier , pasternak , marchew , pietruszka nać , cebula , por, kurkuma) , , bułka tarta(mąka pszenna*,sól, woda ,drożdże) , olej rzepakowy – ogórek kiszony, marchew, cebula, jabłko, cukier, olej rzepakowy |
*PRODUKTY OZNACZONE GWIAZDKĄ ZAWIERAJĄ ALERGENY!!! POTRAWY MOGĄ ZAWIERAĆ ORZECHY I SKORUPIAKI